Friday, January 28, 2011

Balik Kampung

Yeahhh...sekejap lagi kami sekelurga akan pulang ke kampung halaman.Cuti panjang kan...ambik 2 hari dapat 9 hari.Bila lagi nk ambik peluang cam ni.Balik kampung ni pun nak menziarahi nenda tercinta yang baru saja kuar dari hospital.Semoga perjalanan kami sekeluarga selamat hendaknya...

*tak sabar nk tengok sawah padi di halaman rumah...tenang...*

Wednesday, January 26, 2011

Kuda Oh Kuda

Bila lalu depan Istana Negara Shasya mesti cakap 'nk tengok horse'...'nk tengok horse'...Kalau dah lalu lewat petang mana nk ada lg kuda tu.Kebetulan pulak hari Ahad yang lepas lalu jer depan Istana tu ada pulak kuda tu,apalagi daddy pun terpaksa la berpatah balik ke Istana Negara demi anakanda tercinta.

inilah "horse" yang menjadi igauan Shasya

horse with us

*risau jgk mummy bila bergambar dgn kuda tu asyik bergerak-gerak jer*


Tuesday, January 25, 2011

Join The Club

Selepas mencuba susu baru untuk Shasya mummy terus join Susta Club ni.Banyak jgk benefit bila join club ni.

*Mummy bukannya nk promote brand susu ni ye*

Dah Sampai

Yeaa....akhirnya sampai jua barang yang mummy redeem tempoh hari.
Balik nanti boleh bukak parcel ni.


Nak tahu isi kandungan di dalamnya tunggu next en3 yer...

*Mummy yang lebih xcited ni*

Monday, January 24, 2011

Tengok Wayang

Buat pertama kalinya kami 4 beranak tgk wayang bersama.Risau jgk bawa anak-anak ni almaklum lah ini kan kali pertama nk tgk wayang.Alhamdulillah mereka berdua diam jer,cuma Shasya awal tu terkejut ngan sound yg kuat ajak balik.Selepas ditenangkan oleh daddy,Shasya pun ok balik sambil menutup muka dengan tangan takut momok katanya.

Sebelum masuk ke pawagam

Aisy yang blur 

Shasya dh mula takut
Shasya & Aisy yang sporting

Bila dh keluar dr pawagam,Shasya cakap nk tgk lg.Sekarang ni pantang pakai baju lengan panjang mesti tanya kita nk pegi tgk wayang ke mummy?
 *Next time kita pegi tgk wayang lg yer*

Hari Batik

Wowwww......macam hero bunga la anak mummy ni bila pakai baju batik.Jangan ingat kakitangan awam je yang pakai batik tau,anak bujang mummy pun pakai gak...


*Tq to mama beli kan Aisy baju batik ni*

Saturday, January 22, 2011

To Sold

Used handbag to let go...price RM 150.00 (nego)

Friday, January 21, 2011

9 jam

Aduh rasa lenguh kaki yang teramat sgt bila 9jam berjalan tanpa henti.
Masa berjalan xrasa sakit bl balik baru terasa.
gambar hiasan sahaja

p.s:-daddy kena cari kasut baru supaya kaki tidak sakit lg...:)

Dapat Jugak

Akhirnya dapat jugak apa yg dihajati oleh Shasya...Tersengih sampai telinga anak mummy ni...Thanks to daddy kerana telah menunaikan hajat puteri tersayang "Shasya"...Tapi lau org tanya sapa yg beli mummy yg dapat nama...Jangan marah yer daddy...:)-

*beruntung la anak-anak zaman skg mcm jenis mainan*

p.s:- Daddy,hajat mummy lum ditunaikan lg...bl bleh dpt ni?

Tuesday, January 18, 2011

Seni Pasir

Alkisah aktiviti malam minggu membawa anak-anak melihat lampu neon di Bandaraya Kuala Lumpur kononnya nk luangkan masa bersama anak-anak.Selepas berpusing-pusing sekitar Bandaraya Kuala Lumpur kami pun bergerak ke Uptown Kota Damansara.First time kami sekeluarga sampai ke Uptown KD,banyak jugak gerai-gerai jualan.Mummy xbeli apa-apa pun sekadar cuci mata saja.Shasya saja yang dapat menunjukkan hasil tangannya.

Jom layan gambar di bawah ni...

mummy sedang memberi arahan

dengan tekun melakukannya



dah start bermain ngan pasir-pasir



Selesai sudah aktiviti malam minggu kami sekeluarga.



Thursday, January 13, 2011

Assistant Terbaru

Sekarang ni lau mummy buat kerja dah ada assistant kecik baru iaitu Aisy.Tengok lah apa yang mummy buat dia mesti nk menyibuk.Tak caya tengok lah...

..

..

..

..


..

..

..


...
 mula tengok dulu pastu
...

...

...

...

...

...
mula selangkah
...
...

...

...

...

...

akhirnya
terus buat vacuum cam kuda...bertuah punya anak

dan ini plak Shasya,

pantang nampak camera...

*bila dh besar nnti tlg yer mummy ngan daddy buat kerja* 

Wednesday, January 12, 2011

Redeem Now


Setelah sekian lama mengumpul proof of purchase huggies-(huggies point) akhirnya mummy berjaya untuk redeem kesemua huggies baby playtent.Jumlah kesemua point 375,tp mummy kumpul 380 lebih 5 point abaikan je la.

*tak sabar nk tunggu kurier ni sampai*

Tuesday, January 11, 2011

11.1.11

Cantikkan tarikh ni...11.1.11

*tiada apa-apa kaitan mummy ngan tarikh ini*

Budak 3 tahun Mati Didera

Sumber dari Berita Harian
Ibu luluh dapat peluk jasad selepas 3 bulan tak bertemu

JOHOR BAHRU: Kerinduan seorang kerani akaun untuk menemui anak perempuannya berusia tiga tahun sejak tiga bulan lalu, luluh apabila hanya dapat memeluk jasad kanak-kanak itu yang meninggal dunia dengan 73 kesan kecederaan di badannya dipercayai akibat didera.
Nur Aquilla Razali, 27, hanya mampu meratap pemergian anak keduanya itu, Nur Dania Qistina Nurafizan, serta pengsan beberapa kali selepas menuntut jenazah kanak-kanak itu di Hospital Sultan Ismail (HSI) di sini, tengah hari semalam. Tidak mampu menahan sebak, wanita itu turut pengsan beberapa kali menyebabkan beliau gagal ditemubual sehingga kanak-kanak itu dikebumikan di kampungnya di Tanah Perkuburan Islam Felda Tenggaroh 6, dekat Mersing kira-kira jam 4.30 petang semalam.

Adik Nur Aquilla, Mohd Kamaruzzaman, 25, berkata kakak sulungnya itu merindui Nur Dania serta dua lagi anaknya masing-masing perempuan berusia lima tahun dan lelaki berusia setahun, selepas mereka menetap dengan bapa mereka sejak tiga bulan lalu.

Beliau berkata, kakaknya pernah cuba mencari mangsa dan dua anaknya itu namun menemui jalan buntu apabila dimaklumkan keluarga suaminya mereka tidak tahu di mana kanak-kanak itu berada.
“Namun semalam, abang ipar menghubungi saya dan memaklumkan Nur Dania sudah tiada. Saya sendiri memberitahu Nur Aquilla kejadian menimpa anaknya menyebabkan beliau agak sebak.

“Nur Aquilla sudah lama cari anak beliau, tahu-tahu saja anak keduanya, Nur Dania sudah menjadi arwah,” katanya ketika dihubungi di rumahnya di FELDA Tenggaroh 6, semalam.
Difahamkan, anak lelaki Nur Aquilla turut mendapat rawatan di Hospital Sultanah Aminah (HSA) di sini, berikutan kesan lebam pada muka, belakang telinga dan punggung selain mengidap demam sejak kelmarin.

Ketua Polis Daerah Seri Alam, Superintendan Roslan Zainuddin berkata, berdasarkan laporan yang dibuat di Balai Polis Tiram, bapa mangsa Nurafizan Ludin, 30, menyatakan beliau menerima panggilan daripada isterinya, iaitu ibu tiri Nur Dania, mangsa tidak sedarkan diri selepas lemas dalam baldi di rumah pada kira-kira jam 8.30 pagi kelmarin.

Katanya, bapa mangsa yang bekerja di sebuah kilang di Pasir Gudang kemudian membawa Nur Dania ke hospital sebelum kanak-kanak itu disahkan meninggal dunia oleh doktor di HSI kira-kira sejam kemudian.

Roslan berkata, laporan bedah siasat ke atas mangsa mendapati ada 73 kesan kecederaan di seluruh badannya dan doktor mengesahkan mangsa mati akibat pendarahan dalam paru-parunya dipercayai akibat penderaan fizikal.

“Polis akan menahan bapa dan ibu tiri mangsa dalam masa terdekat dan kes disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun
 
*Mangsa sebaya ngan anak mummy-kenapala ada manusia yang sanggup melakukannya*

Friday, January 7, 2011

Dalam Dilema

Pagi tadi masuk je dlm kereta terus Shasya cakap.


Shasya: Mummy beli kakak house barbie,adik nyer car tau
Mummy: Okeh lau mummy ada duit lebih mummy beli yer
Daddy: Bagus!!Semua benda mintak ngan mummy tau,untuk adik boleh beli inikan anak xkan xboleh...sambil tersenyum (selamat duit daddy)

inilah rumah impian Shasya

dan ini pulak
inilah kereta yang dimaksudkan oleh Shasya

*perlukah mummy penuhi permintaan anak-anak Mummy ni-dalam dilema*
**Daddy apa kata kita kongsi untuk beli kedua-dua nya,boleh?**

Thursday, January 6, 2011

Tupperware 1/2011

Mari la cuci mata tengok Tupperware kempen terbaru ni,banyak promosi jgk kali ni.

Antara barang yang tgh promosi.

*Untuk maklumat lanjut boleh la e-mail ke safinaz2304@gmail.com

Wednesday, January 5, 2011

Tempat Kedua


Entry yang lepas Mummy ada cakap nk pegi mana cuti 3 hari yang lepas.Akhirnya kami sekeluarga memilih tempat ini,pilihan kedua dalam en3 ni.
V



V




V




V





V



Bukit Tinggi


 Walaupun tempat ini hanya tempat biasa saja,kami sekeluarga happy jgk kerana dapat menghabiskan masa untuk bersama keluarga yang penting anak-anak mummy happy.Shasya ngan Aisy pun bebas berlari sana sini.Daddy cakap tempat ni biasa jer xbest sgt pun nk compare ngan Genting Highlands memang la.


 3 beranak yang berada di atas ketinggian kira-kira 3500 kaki dari paras laut...hu tinggi tu...


Sampai di Bukit Tinggi kami terus ke Japanese Village.Taman Jepun ni merupakan Rumah Teh Jepun yang PERTAMA DI DUNIA dalam HUTAN TROPIKA.Kami ambil gambar kat entrance ni je sebabnya kaki dh xlarat nk mendaki bukit lagi ngan anak-anak kecik ni.
Shasya & Aisy

Mummy & anak-anak

ketika menuruni bukit yang tinggi kami berposing lagi

Dah habis berposing di Janese Village kami pun bergerak ke Colmar Tropical.Bila berada kat sini terasa cam kat overseas la plak perasan jer.Tempat ni sesuai la untuk bergambar coz backgroundnya agak menarik.Jom kita layan gambar di bawah...zasssss.....


candid picture


Gaya posing Shasya terbaru

terover posing plak

2 beradik yang sgt happy

 white swan

view from bridge

1 happy family

*walaupun hanya 2 jam di Bukit Tinggi kami sekeluarga happy*

Tuesday, January 4, 2011

No Diapers


Tahun baru satu permulaan yang baik.Shasya skg dh xpakai diapers lg.Agak lambat jgk la nk bandingkan dengan kanak-kanak yang yang yang dh xpakai diapers ni.Umur dh menjangkau 3tahun baru xpakai diapers.Dugaan dan cabaran jugak buat mummy nk mendisiplinkan diri Shasya ni.(memang kena cubit la lau xbagi tahu)
Cuti 3 hari yang lepas mummy gunakan sebaik mungkin untuk mendisiplinkan Shasya.Hari merupakan hari yang ke-5 Shasya bebas tanpa diapers.Semalam petang waktu amek di nursery tanya cikgu nursery,dia cakap ok dia bagitahu lau nk buang air.Alhamdulillah...kesabaran dan ketabahan hati mummy mendisiplinkan Shasya berhasil.

*Hanya waktu malam jer masih lagi pakai diapers,bl pagi nk bukak masih lagi kering.* 

Monday, January 3, 2011

Menanti detik 1 Januari 2011

Siang hari 3 beranak duduk umah jer sbb daddy kena keje.Malam baru adik mummy a.k.a Pak Ngah ngan tunang dia dtg umah pastu baru kuar pegi makan kat Kg.Baru K.L.Menanti detik 12 malam kami lepak kat Dataran Merdeka,sambil sabar menanti menunggu bunga api.

muka hairan nape la ramai sgt org ni...


2 beradik yang gembira dpt main belon


video

percikan bunga api yang besh...

Habis jer bunga api cepat-cepat kami sekeluarga beredar pulang ke rumah.
Next day kami ke mana tunggu,next en3....cuti 3 hari kan...

2 Batang,Bulu Panjang

Ini realiti bukan fantasi ok!!!...
nak tahu apa?cepat scroll bawah....
cepat jernyer...bukan lucah okeh...

V



V



V



V



V



V



V




V

tadaa....


gigi Aisy baru ada 2 batang jer...umur dh 1tahun 2bulan++

dan ini plak bulu mata Aisy yang panjang....


V




V




V

bulu mata panjang jer tp xmelentek

Dua Ribu Sebelas

Alhamdulillah kita sudah memasuki tahun baru,Tahun 2011.Semoga azam tahun baru ini akan terlaksana hendaknya.