Thursday, December 15, 2011

Alamak!



lidah kelu x terkata,lau dh rezeki dpt cuti 3bulan..:

Monday, November 21, 2011

Sebelum Berpindah

Sebelum Istana Negara berpindah ke tempat baru di Jalan Duta kami sempat melawat bersama.
xcited nk tgk kuda

                                                                 Bila dah dekat takut plak
Berposing tapi tetap nk tgk kuda

Tuesday, November 15, 2011

Happy Child Day 2 & 4

26 Oktober yang lepas Shasya ngan Aisy meraikan hari lahir mereka ber2 @ Mc'Donald Bandar Tun Hussein Onn.Kali ni tetamu yang hadir merupakan saudara Mummy dan Daddy yang sanggup datang dari jauh.Thanks to mummy and my lil sis coz sanggup datang jauh nun dari aloq setaq naik bas selama 6 jam.Family dari ipoh x lupa jugak yang datang 4 buah kereta walaupun cuti depavali hanya sehari.Thanks a lot u olls..

Jom layan gambar di bawah ni sekitar Happy Child Day My Sweet Heart

Kek Barbie haruslah Shasya yang punya,Aisy pula kami order dari Secret Recipe jer.
Berposing dulu b4 majlis mula

Antara tetamu yang hadir on that day
Shasya with Barbie cake

Aisy Irfan nyer kek...

Sesi bagi party pack to friends
Mummy,Daddy & birthday Girl & Boy
With Mama
Birthday present yang diorg dapat...
Sekian...


Tuesday, October 18, 2011

Hajat Tertunai



Sejak mummy mengandungkan Aisy lagi kalau boleh mummy nak susukan Aisy sampai usia 2 tahun.Alhamdulillah hajat mummy itu telah pun tertunai.
Banyak jugak dugaan dan cabaran yang mummy lalui sepanjang tempoh menyusukan Aisy,yang penting kena kuat semangat biar apa pun orang kata anggaplah sebagai cabaran untuk meneruskan Bfeding..

p.s : pasni nak cari tips untuk hentikan Aisy dari nyusu lak..

Thursday, October 13, 2011

2 Tahun Sudah

Alhamdulillah,dah pun genap 2 tahun usia Syed Aisy Irfan.Rasa cam baru semalam mummy lahirkan Aisy...masih lagi teringat saat-saat mummy nak lahirkan Aisy.

Thursday, September 29, 2011

Dah Jumpa!

Akhirnya pencarian berakhir...

Tadaa....

:

:

:

:

:


:

:

:

:


Thursday, September 8, 2011

Masih Mencari

Mummy masih dalam proses pencarian benda ni...

wing chair yang menjadi idaman kalbu

p/s: terus mencari dan mencari lg...harga tu penting tu yg masih belum kutemu..

Friday, July 29, 2011

Ajaibnya Tangan Ibu

 
Ketika kita lapar...tangan ibu yang menyuap,
Ketika kita haus...tangan ibu yang memberi minuman,
Ketika kita menangis...tangan ibu yang mengesat air mata,
Ketika kita gembira...tangan ibu yang menadah Syukur,memeluk kita erat dengan deraian air mata bahagia,
Ketika kita mengantuk...tangan ibu yang dodoikan dengan penuh kasih sayang,
Ketika kita mandi...tangan ibu yang meratakan air ke seluruh badan,membersihkan segala kekotoran,
Ketika kita dilanda masalah...tangan ibu yang membelai duka sambil berkata:Sabar nak, Sabar ye sayang.
Namun,
Ketika ibu sudah tua & kelaparan...tiada tangan dari anak yang menyuap,
Dengan tangan yang menggeletar, ibu suap sendiri makanan ke mulut dengan linangan air mata,
Ketika ibu sakit...di mana tangan anak yang ibu harapkan dapat merawat kesakitan ibu?
Ketika nyawa ibu terpisah dari jasad...
Ketika jenazah ibu nak dimandikan...
di mana tangan anak yang ibu harapkan untuk menyirami jenazah ibu buat kali yang terakhir.
Tangan ibu, tangan ajaib...
Sentuhan ibu, sentuhan kasih...
Boleh membawa ke Syurga Firdausi...
Ciumlah tangan ibu,
Sebelum ibu pergi bertemu Illahi & takkan kembali lagi...
 
Nukilan Dato' Ustazah Siti Nor Bahyah Mahamood (Pendakwah& Pengacara Semanis Kurma TV9)
 
*Hati tersentuh dengan sajak ini*

Thursday, July 7, 2011

Bila balik kampung

Bila dah lama xbalik kampung ni terasa xcited dia lebih skit..sejuk mata memandang bila balik kampung ni dapat lihat sawah padi,jalan x jem,makan pun sedap + murah..pendek kata semuanya best la bila dpt balik kampung..cam nk balik keja kat sana pun ada,tp bleh ker?ada ke kekosongan?..argghhh tu yang malas nk fikir..

Layan gambar kat bawah lebih baik :)..

Bukak pintu rumah terus nampak plaza tol


Shasya yang suka sangat nk bersantai 


Dah penat meniarap,baring plak

Aisy masih lagi bertahan..duduk jer..



Ajak tokwan nek moto keliling kampung..

Thursday, June 16, 2011

Dinos Alive

DINOS ALIVE
Tempat : Pusat Sains Negara
Tarikh : 16 April 2011

Dinosour yang ditakuti oleh Aisy

Daddy with permata hati..

Nak tengok tp takut..camna tu?


Happy time

Don't try this..only this boy can do it..

Kami berempat

*Draf yang dah lama terperap*

Tuesday, June 7, 2011

Pertama Kalinya

Buat pertama kalinya Shasya kena amek benda alah ni..Mummy pun xtau apa kebenda ni..mula-mula tu Shasya panik jugak nk nangis dia,dia kan penakut jumpa doktor.Bila dh guna lebih kurang 5 minit baru la sesak nafas dia ok.Patut la sebelum ni Shasya ngadu dia sakit dada,mummy ingat kan dia main-main,rupanya itu salah satu simpton org asma.
Doktor tanya ada x history asma memang xde la,tapi sejak kebelakangan ni Shasya suka minum air sejuk tu lah penyebabnya.


Pertama kalinya memakai benda alah ni


Kasihnya Daddy


Thursday, April 28, 2011

Di Hari Lahir Mummy

Bila complimentary pass dah ada di tangan dan meraikan birthday mummy kami sekeluarga pun pergi tengok wayang.Cerita apa??..Bila dh pegi ngan anak-anak mesti kena tengok cerita yang yang diklasifikasikan 'U'. Cerita RIO The Movie...from the creators of ICE AGE..
Best jgk cerita ni...


Complimentary pass telah ditukar ke tiket wayang
2 beradik berposing dulu sebelum tengok wayang
Shasya yang suka berposing..di tangan ada 'Rafael' salah satu watak dalam RIO
Aisy dah boring menunggu lama untuk masuk ke wayang..Shasya yg xcited

happy nk tengok wayang

*Happy bersama anak-anak walaupun hanya menonton wayang bersama*

Wednesday, April 27, 2011

Terima Kasih

Terima kasih kepada Nuffnang coz sudi memberi tiket wayang free sempena birthday mummy...
Hope next year dapat lagi...
Thank you very much NUFFNANG


Complimentary Pass

Saturday, April 23, 2011

Happy Birthday To Me

Alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi,meningkat lagi setahun umur mummy...
Yang ke brapa?..hehe belum lagi 30an...

Wednesday, April 20, 2011

2Day 1Nite

Shasya selalu sgt tanya,"Mummy,bila kita nk dok hotel?"Kesian sgt asyik tanya jer,mummy pun boking hotel di Genting Highland.Sepanjang perjalanan tanya lg,bila kita nk sampai hotel ni...Shasya..shasya....
Inilah hotel tempat kami menginap

Bila dh sampai tengok lah reaksi dia...
Takut pulak Shasya nk pki wristband
Wristband kami
Aktiviti yang pertama memujuk Shasya pas xnk pakai wristband,bagi naik kuda tu happy la dia.
Aisy yg baru bangun tido
Outdoor Theme Park
 
 2 beradik berposing sebelum masuk ke outdoor Theme Park
3 beranak berposing

Badut

Hasil daripada Badut
Memerhati dari atas

Lagak nya Shasya

Aisy "mamat belon"

First World Indoor Park

Dah besar pun anak-anak mummy



Sempat lagi BFkan Aisy 

Peace in Mat Kool

Aisy

1 Small Family