Tuesday, November 30, 2010

HFMD


Apa itu HFMD?
Tangan, kaki dan penyakit mulut (HFMD) adalah sindrom manusia yang disebabkan oleh virus usus dari keluarga Echovirus. Strain yang paling umum yang menyebabkan HFMD adalah Coxsackie A virus dan Enterovirus
HFMD biasanya mempengaruhi bayi dan anak-anak, dan sangat umum. Hal ini cukup menular dan menyebar melalui hubungan langsung dengan lendir, air liur, atau kotoran orang yang dijangkiti. Ini biasanya terjadi pada wabak kecil di sekolah penjagaan kanak-kanak atau taman kanak-kanak, biasanya selama bulan-bulan musim panas dan gugur. Masa inkubasi biasa adalah 3-7 hari.
Hal ini jarang berlaku pada orang dewasa, tetapi mereka dengan kekurangan imun tubuh sangat rentan. HFMD tidak boleh disamakan dengan penyakit kaki dan mulut (juga disebut kuku-dan-mulut penyakit), yang merupakan penyakit yang menyerang domba, sapi, dan babi, dan yang tidak berkaitan dengan HFMD (tetapi juga disebabkan oleh ahli-ahli yang Echovirus keluarga).

**Aisy dh 2 kali kena HFMD ni,anak2 u all dh pernah kena ker?cian kan...**

Tupperware

Sekarang ni mummy jadi consultant Tupperware,kepada yang berminat hendak membeli produk Tupperware boleh la order daripada mummy.Semua barang adalah COD ke tempat anda.boleh hubungi melalui e-mail mummy,finaz_2304@yahoo.com

Tuesday, November 23, 2010

i-City

Jalan-jalan malam masa mamatok a.k.a mama yang datang dr aloq setaq kami pun pegi ke i-City,Shah Alam. Orang ramai sbb esok cuti Deepavali jd ramai yang mengambil kesempatan bersama keluarga ke sana. 

Gaya posing si Shasya

Mummy & Daddy - dah lama tak gambar sama


1 keluarga yang comey


Teringin

Tiba-tiba semalam Shasya teringin nk .......
v



v



v



v




v




Mummy pun bagi je la tp dia tersipu-sipu malu...saja suka-suka...
Aisy apa lagi menjerit marah la dia...
p.s : Shasya dulu mummy hanya fully bf selama 4 bln jer...tp Aisy Alhamdulillah sampai skg,1tahun 1bulan...


Tuesday, November 16, 2010

Selamat Hari Raya Aidil Adha

Selamat hari Raya Aidil Adha buat semua umat Islam...
daripada Mummy & Family

Wednesday, November 10, 2010

JOM JOIN CHURP CHURP

CHURP CHURP ni apa ya?Mummy rasa ramai yang dah tahu yang CHURP CHURP ni salah satu advertising company. CHURP CHURP ni merupakan salah satu anak syarikat di bawah Nuffnang. CHURP CHURP jugak  memberi peluang kepada kita untuk menjana income secara online. Itu yang bestttt....
Cara-cara untuk join senang saja...


1.Sign Up dengan CHURP CHURP.
 2.Approve kan access Twitter dan Facebook anda untuk CHURP CHURP  gunakan untuk pengiklanan.

3.Pilih preferences anda sama ada alcohol/tobacco related assignments, disclaimers untuk scheduled tweets.


4.Lepas tu tunggu saja assignment yang akan dihantar kepada anda.

So apa tunggu lagi mari kita register ramai-ramai...
Churp Churp Badge



sibuk

Mood untuk berblog ade tp skg mmg betul-betul busy...hishhh...

Wednesday, November 3, 2010

Happy Birthday Shasya


Alhamdulillah ari ni genap 3 tahun umur Shasya..
Pantasnya masa berlalu,rasa macam baru semalam melahirkan shasya..
apa-apa pun mummy mendoakan yang terbaik untuk anak mummy..
Mummy love u so much...

Tuesday, November 2, 2010

CONTEST BAYI NANGIS

Inilah gambar Aisy untuk contest ni.untuk menyertai boleh klik di sini...hurry up...
NAMA BAYI: SYED AISY IRFAN BIN SYED HAZNIL

NAMA IBU: SAFINAZ BINTI MOHD ZAKI

TARIKH LAHIR: 13 OKTOBER 2009

Syilasyira 1st Giveaway

Jom join contest ni...maklumat lanjut klik sini untuk mengetahui dan menyertainya.Tarikh tutup penyertaan pada 30 November 2010.
Tunggu apa lagi mari kita sertai...
Nama : Syed Aisy Irfan Bin Syed Haznil
DOB : 13 Oktober 2009

Monday, November 1, 2010

Family Day

Family day ni dianjurkan oleh office daddy pada 29-31 Oktober 2010 di Permaisuri Resort Port Dickson,Negeri Sembilan.

Shasya


Aisy

Shasya + Aisy
29 Oktober 2010
4.00 petang-Bertolak ke Permaisuri Resort,Port Dickson.
5.30 petang-Kami Check in di Permaisuri Resort,PD
6.00 petang-Shasya mula membuka langkah,tertarik hati dengan kolam renang kat situ
8.00 malam-Makan malam (makanan yang disediakan sedap la)
30 Oktober
7.00 pagi-Senaman pagi bersama KP.(kami sekeluarga xjoin pn coz anak-anak masih lagi dibuai mimpi).
8.00 pagi-Sarapan pagi
9.00 pagi-Sukaneka bermula (mummy join 3 acara jer)
Shasya mula berendam dlam kolam.
1.00 tengah hari-Lunch
2.00 petang-Anak2 mummy semua keletihan so diaorg pun tido...
6.00 petang-Bersiar-siar kat pantai
8.00 malam-Dinner bersama KP,penyampaian hadiah untuk sukaneka dan lucky draw.Mummy antara org yang bertuah malam tu,dapatla hadiah jugak.(gambar terlupa nk ambek plak)
31 Oktober 2010
8.00 pagi-Sarapan pagi
9.00 pagi-Acara bebas (mummy sekeluarga mandi kolam)
12.00 tengah hari-Check out untuk ke birthday party di Subang plak.
Seronok jugak join family day ni tp ada insiden yang tidak dapat dilupakan,disebabkan terleka sekejap jer...Masyaallah...