Thursday, August 27, 2009

Menu

Makan donut sampai terlentok..Shasya..Shasya...

Tiap-tiap ari mummy asyik memikir apalah menu yg hendak dimasak dan dimakan untuk berbuka..rasa dh bosan lau asyik beli jer..tapi alhamdulillah br sekali beli lauk pauk kt PARAM(pasar Ramadhan) dan sehari lg berbuka kt luar..



Menu Hari Pertama: Nasi beriyani,Ayam masak merah,agar-agar marble dan jus Oren..itu jer yg mummy sempat siapkan..(rasa nk pitam pn ada bila kt dapur lelama almaklumlah berbadan dua..nasib baiklh daddy tolong mengemas sume di dapur bl dh abih masak..(TQ daddy..luv u..)


Menu hari Kedua:Sambal ikan bilis ngan telor dadar & air anggur jer..(mummy letih sgt)


Menu Hari Ketiga:Beli lauk pauk di PARAM jer..


Menu Hari Keempat:Kuetiow gorengdan ayam black papper bersama sirap Bandung


Menu Hari Kelima:Berbuka puasa di luar..makan Pizza Hut bersama donat Bigapple..


Menu Hari Keenam:Ikan Pari bakar,sayur taugeh jer & air barli lauk lain xsempat nk masak coz gas abih da...bl bersemangat nk masak skali camtu plak..


Menu Ari ni xtau lg coz nk blk kg..maybe berbuka kt luar jgk..

Shasya in Da House

Seperti biasa blk jer dr nursery Shasya mesti menjengak ke rumahnya...tu lh aktiviti seharian dia lau x tgk tv..dlm rumah tu mcm2 ada...

tengok tv dr dlm rumahnya...

baby pooh...

Wednesday, August 26, 2009

5th Parenthood Expo lagi..

Seperti yg mummy cakap yg mummy akan uploadkan gambar brg2 yg dpt & dibeli semasa Parenthood Expo kt Mid Valley itu ari..harga barang2 masa kt situ mmg murah nk compare ngan kt luar..mmg berbaloi la..beratus jgk mummy ngan daddy abiskan duit utk beli brg2 Shasya ngan baby..tp xkesahkan demi anak2..lg pn brg2 tu sumenya perlu..
Medela Mini Electric yg mummy beli ni murah sgt nk compare kt luar..lau kt shopping complex pam shj rm 469 tp masa kt Expo tu rm 478 jer dpt free medela beg citystyle ngan extra give lg..mummy ngan daddy pilih amek ez pack baby carrier brand tommee tippee..
Huggies Ultra plk rm 25 per/pack..mummy amek 2 saiz newborn utk baby & dpt free bekas mknan..Huggies utk Shasya plak limited edition,corak seluar jeans cantik sgt..nk pakai pn rasa syg plak..harga rm 13 jer..utk 12pcs..
Pendek kata brg apa yg kita beli masa tu sumenyer dpt extra give..itu yg mummy suka..2 ari berturut-turut mummy ngan daddy pegi sana..ye la masa ari jumaat terkejar-kejar skit la coz pegi pn waktu lunch time..tp ari sabtu dpt la berjalan lama skit..

Next year lau ada lg Expo ni mummy nk pegi lg coz memang berbaloi lah...

Friday, August 21, 2009

5th Parenthood Expo @ Mid Valley

Baru je blk dr Mid Valley..mmg best la expo ni..xsempat nk upload gmbr brg2 yg dibeli..penat pn belum lg hilang...

Ramadhan

Selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak kepada seluruh umat Islam..

Friday, August 14, 2009

Al-Fatihah

Sekalung takziah kepada keluarga ustaz Asri di atas pemergiannya ke Rahmatullah..Al-Fatihah semoga rohnya dicucuri rahmat..Amin..

Sayu hati bila dengar lagu Pergi tak Kembali nyanyi beliau...