Tuesday, December 29, 2009

demam

cian aisy br 2bln dh pn demam,batuk & selsema..semlm pegi klinik utk monthly check up dpt lh ubat..tp cian sgt nk bg dia mkn,kecik lgkn dh kena mkn ubat..
mummy doakan agar aisy cepat sembuh yer sayang...

Sunday, December 13, 2009

baby sitter @ nursery

lg 2ari mummy sepatutnya masuk keje semula..tp rasanyer terpaksa amek cuti tambahan memandangkan masih lg tercai-cari tempat yg sesuai utk Aisy..nk anta ke nursery tempat Shasya kata cikgunya sume baby dh dipindahkn ke presint 18..ni yg memeningkan kepala mummy ngan daddy coz Aisy ni fully breastfeed..risau jgk lau anta tmpt yg jauh dr office mummy ni..dh la putrajaya ni pagi2 jammed teruk..
lau nk anta ke babysitter daddy xnk org yg jaga tu ada ramai anak lh,jaga anak org lain lh..macam2 yg daddy fikirkn..risau sgt dia..
Skg ni mummy perlukan pendapat sama ada nk anta ke babysitter @ nusery..plese help me..

Saturday, November 21, 2009

upload pic


Inilah gambar anak mummy yang kedua..
Nama : Syed Aisy Irfan bin Syed Haznil
Tarikh Lahir : 13 Oktober 2009
Berat : 3.28kg
Tinggi : 51 cm

Sunday, October 18, 2009

13 oktober 2009

alhamdulillah..akhirnya mummy selamat melahirkan seorang lg permata hati penyeri rumah tangga..pada pukul 10.48 mlm yg diberi nama Syed Aisy Irfan..

Tuesday, September 29, 2009

~Aidilfitri 2009~

Tahun ni kami sekeluarga berhari raya di Ipoh dulu..Hari Raya ke-2 baru dapat balik ke Alor Setar..almaklumlah mengikut sistem giliran berhari raya.. bergambar bersama keluarga mertua @ Ipoh
bersalaman ngan PIL

di pagi hari raya..mummy yang semakin membulat
Raya tahun merupakan kali ke-3 mummy ngan daddy berhari sbg suami & isteri dan raya ke-2 Shasya..tahun ni Shasya dh pandai berjalan so puas jgk la mengejar dia ke sana ke sini..

~ramadhan 2009~

pejam celik..pejam celik dh pun berakhir ramadhan..kejap jer rasanya..Alhamdulillah mummy dapat menunaikan Rukun Islam ke-3 dengan jayanya walaupun berbadan 2..
berbuka @ Little Penang Kafe
sabar 2 beranak ni menunggu untuk berbuka sibuk jer Shasya nk kacau air tu..kt belakang tu Catriona Rose wit her husband
berposing ngan Qis @ umah Atok Su nyer

Friday, September 18, 2009

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada sume umat Islam yang menyambutnya..dh xsaba nk blk kg ni...mohon ampun & maaf kepada jika ada tersalah kata terkasar bahasa..
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI...MAAF ZAHIR DAN BATIN...
p/s : baby... sabayer..jgn kuar lg tau..mummy nk beraya dulu bleh?

Thursday, September 17, 2009

mood

Arghhh..dh xde mood nk wat keje..nk blk kg,tp esok keje lg...
dh xsaba nk bercuti...

Monday, September 14, 2009

shopping raya..

Argh..raya dh nk dekat mummy lum sempat lg nk shopping..bl nk pegi ni?
lau nk pegi,pegi ber2 jer..
Shasya kena tinggal lau bawa dia pn sibuk nk memilih jgk..
tgh plan ari yg sesuai nk pegi ni..Sempat ke tinggal 4 ari jer lg..

p/s: walaupun mummy berbadan 2 still nk bergaya jgk..

tak sihat..

Aduh..raya dh dekat,mummy masih lg xsihat..batuk makin menjadi-jadi..
minta cepat sembuh..Shasya pn dh jangkit dr mummy..jumaat ngan sabtu lepas dia demam+batuk+selsema..nasib baik ari ni dh sihat..

Thursday, August 27, 2009

Menu

Makan donut sampai terlentok..Shasya..Shasya...

Tiap-tiap ari mummy asyik memikir apalah menu yg hendak dimasak dan dimakan untuk berbuka..rasa dh bosan lau asyik beli jer..tapi alhamdulillah br sekali beli lauk pauk kt PARAM(pasar Ramadhan) dan sehari lg berbuka kt luar..



Menu Hari Pertama: Nasi beriyani,Ayam masak merah,agar-agar marble dan jus Oren..itu jer yg mummy sempat siapkan..(rasa nk pitam pn ada bila kt dapur lelama almaklumlah berbadan dua..nasib baiklh daddy tolong mengemas sume di dapur bl dh abih masak..(TQ daddy..luv u..)


Menu hari Kedua:Sambal ikan bilis ngan telor dadar & air anggur jer..(mummy letih sgt)


Menu Hari Ketiga:Beli lauk pauk di PARAM jer..


Menu Hari Keempat:Kuetiow gorengdan ayam black papper bersama sirap Bandung


Menu Hari Kelima:Berbuka puasa di luar..makan Pizza Hut bersama donat Bigapple..


Menu Hari Keenam:Ikan Pari bakar,sayur taugeh jer & air barli lauk lain xsempat nk masak coz gas abih da...bl bersemangat nk masak skali camtu plak..


Menu Ari ni xtau lg coz nk blk kg..maybe berbuka kt luar jgk..

Shasya in Da House

Seperti biasa blk jer dr nursery Shasya mesti menjengak ke rumahnya...tu lh aktiviti seharian dia lau x tgk tv..dlm rumah tu mcm2 ada...

tengok tv dr dlm rumahnya...

baby pooh...

Wednesday, August 26, 2009

5th Parenthood Expo lagi..

Seperti yg mummy cakap yg mummy akan uploadkan gambar brg2 yg dpt & dibeli semasa Parenthood Expo kt Mid Valley itu ari..harga barang2 masa kt situ mmg murah nk compare ngan kt luar..mmg berbaloi la..beratus jgk mummy ngan daddy abiskan duit utk beli brg2 Shasya ngan baby..tp xkesahkan demi anak2..lg pn brg2 tu sumenya perlu..
Medela Mini Electric yg mummy beli ni murah sgt nk compare kt luar..lau kt shopping complex pam shj rm 469 tp masa kt Expo tu rm 478 jer dpt free medela beg citystyle ngan extra give lg..mummy ngan daddy pilih amek ez pack baby carrier brand tommee tippee..
Huggies Ultra plk rm 25 per/pack..mummy amek 2 saiz newborn utk baby & dpt free bekas mknan..Huggies utk Shasya plak limited edition,corak seluar jeans cantik sgt..nk pakai pn rasa syg plak..harga rm 13 jer..utk 12pcs..
Pendek kata brg apa yg kita beli masa tu sumenyer dpt extra give..itu yg mummy suka..2 ari berturut-turut mummy ngan daddy pegi sana..ye la masa ari jumaat terkejar-kejar skit la coz pegi pn waktu lunch time..tp ari sabtu dpt la berjalan lama skit..

Next year lau ada lg Expo ni mummy nk pegi lg coz memang berbaloi lah...

Friday, August 21, 2009

5th Parenthood Expo @ Mid Valley

Baru je blk dr Mid Valley..mmg best la expo ni..xsempat nk upload gmbr brg2 yg dibeli..penat pn belum lg hilang...

Ramadhan

Selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak kepada seluruh umat Islam..

Friday, August 14, 2009

Al-Fatihah

Sekalung takziah kepada keluarga ustaz Asri di atas pemergiannya ke Rahmatullah..Al-Fatihah semoga rohnya dicucuri rahmat..Amin..

Sayu hati bila dengar lagu Pergi tak Kembali nyanyi beliau...

Tuesday, July 28, 2009

letih..

sejak kebelakangan ni mummy asyik letih+ngantuk sesangat..nasib baik lah daddy memahami..keje rumah bnyk daddy tlg uruskan..tambahan plak shasya skg ni manja sgt..asyik nk berkepit ngan mummy jer..apa-apa pn mummy dapat rasakan yg shasya rasa cam dirinya makin terpinggir,almaklumlah dia nk jd kakak xlama lg..
mummy tetap sayang Shasya..

Thursday, July 9, 2009

jalan lagi..

sejak-sejak ati dh senang ni(dah dapt blk ke perpaduan) mummy asyik nk jejalan jer..walaupun ngandung dh 6bln ngan perut yg makin membesar ni..
minggu lepas balik kampung daddy kt simpang pulai..mummy yg ngajak daddy blk kg coz nk makn buah..bknnya buah kt dusun sendiri tp dusun org len yang dijual di tepi jalan..
kat putrajaya ni tgk buah durian cam xde feel sgt tp bila tingat durian kampung perggghh..terliur mummy..dapat jgk mkn buah durian..besh sgttttttttt...
keesokan arinya kami mengikut PIL mengantar kakak iparku yg nk kursus kt cameron highlands..wahhh,ni yg syok ni..dapat jenjalan sambil menghabiskan duit membeli sayuran ngan mkn stawberi..

menghirup udara segar...

mummy,daddy ngan shasya

mummy ngan shasya


walaupun xplan nk ke cameron highlands,mummy tetap hepi dapat jalan...so minggu nk pegi mana eekkk??

Friday, June 12, 2009

sweet memory @perpaduan..

terima kasih kepada pengarah khidmat pengurusan,pegawai-pegawai dan kakitangan jpnin kerana sudi mengadakan jamuan perpisahan kepadaku..jasa-jasa kalian kepadaku tetap dikenang dan segala tunjuk ajar yang diberikan kapadaku selama berada di jabatan ini..
seribu kemaafan kupohon jika ada terkasar bahasa dan tersalah kata sepanjang kita berurusan..

TERIMA KASIH SEGALANYA...

Wednesday, June 10, 2009

3..2..1..


hanya tinggal 3 ari lg mummy akan berpindah ke jabatan baru...ke mana?? TUNGGUUUUU..........

Tuesday, June 9, 2009

rindunyer..


Mummy rindu sgt kat Shasya ari ni..pagi td masa anta ke nursery Shasya tido lg..xsempat mummy nk cium Shasya,daddy dh bg Shasya pd pengasuh..xpe lg sejam suku mummy pegi jemput Shasya kt nursery yer..
alkisahnya sal semlm mummy cubit paha Shasya..geram sgt asik meragam jer..br nk suap mkn Shasya wat perangai memanjat meja sambil jerit-jerit..mummy apa lg hilang saba la bila sume org tgk..apalg cubit paha dia..meraung dia sakit..daddy pujuk pn xnk..
akhirnya mummy mengalah pegi basuh tangan & pujuk dia..diam plak bila mummy dukung dia bw pegi jalan-jalan..bila masuk jer dalam keta minum susu pastu terus tido..cian sangat mummy tgk muka dia..ada lg air mata kt pipi dia..maafkan mummy Shasyaaaa......

Thursday, June 4, 2009

Jalan-jalan @ Melaka

Setelah 2 ari bercuti balik kg nun di utara..kami sekeluarga bergerak pulak ke Melaka untuk bercuti sambil jalan-jalan di Melaka Bandaraya Bersejarah..PIL memang dh ada kt Melaka dr ari Ahad lg..so kami pn pegi sana..

suka shasya dapt mandi kolam..

keletihan selepas mandi manda..

dh nak check out dr A'Farmosa Resort

bersiar-siar di Banda Hilir

terpegun shasya tengok choo..choo..
Apa-apa pun bercuti yg tidak dirancang ni besh..cuma penat skit coz esoknya kami dh bekerja..

Selamat Pengantin Baru

Tahniah kepada membe yang melangsungkan perkahwinan mereka..antara Muna ngan Shida coz umah diaorang berdua aku sempat pegi..Hidangan nasi kenduri dangan lauk pauknya membuka selera ku..Laksa ada,laksam ada,bubur ada dan rojak pun ada..semua aku belasah..sedap sesangat..bertambah jugak la aku makan..
Bila blik cni pegi check up terus kena marah ngan nurse nape berat badan naik mendadak..3kg dalam masa 1 bulan,..aku sengeh je lah..next check up nurse pantau aku habis-habisan..
Gambar bersama pengantin baru..

bersama shida..husbandnya tinggalkan utk bergambar

cerianya pengantin berdua ni..

nak jugak bergambar ngan muna & wan azizul



Semoga berbahagia hingga ke akhir hayat dan cepat dapat baby..

Friday, May 8, 2009

Alhamdulillah..

Alhamdulillah aku dh semakin sihat..tiada lagi alahan yang teruk..Sepanjang alahan mujurlah hubby ku banyak membantu menguruskan rumah tangga dan Shasya..tanpa hubby rasanya kucar kacirlah rumah ku..


Walaupun dia penat keja,bila balik umah dia yang menguruskan segalanya..malah makan dan pakaian ku dia yang uruskan..Nasib baiklah Shasya jugak memahami yang mummynya tidak sihat,tak de lah dia meragam sangat..


Kini dah 4bulan usia kandunganku..Terima kasih yang tak terhingga kepada hubby ku yang banyak membantu..


Love u so much..

Tuesday, February 17, 2009

@ sarawak

Setelah sekian lama menunggu akhirnya terbang jua kami sekeluarga menaiki belon ke sarawak..tiket ni mummy boking bulan 11 tahun lepas,sesaja bukak website MAS tetiba plak tiket masa tu dgn harga yang agak berpatutan apa lg mummy pun boking..

Sepanjang perjalanan ke sana Shasya asyik meragam jer..x sihat, cirit-birit dia selama 2 hari di sana..on the way balik cni br nk ok skit..trip kami sekeluarga memang happy la..


pemandangan Kuching di waktu malam

berposing ngan kuching-kuching


main bazar tempat pelancong-pelancoong menghabiskan duit..termasuk mummy..

cian anak mummy ni pegang jer tiang erl ni..

di dalam belon airbus A330



taknak pegang la mummy..

Monday, February 16, 2009

simpton???

apakah ini simpton2 aku mengandung lagi??

  1. dah lewat 8 hari
  2. pening kepala
  3. loya-loya
  4. tak leh bau perfume
  5. shasya dh xnak ngan mummy lagi

jika ya..alhamdulillah..aku terima seadanya..

Friday, January 23, 2009

eoe foto


apa yang besa tu???
ni lah gambar yg telah dicuci..

wah...kotak ape yg besa tu??..terkejut gak mummy bila kotak sebesa ni ada atas meja..pas dibelek2 br mummy tahu rupanyer parcel dr skynet.gambar yg mummy cuci dr http://www.eoe.com.my gambar dia kira ok jgk la..yang pastinya mmg cepat smpi br 2 ari lepas mummy send to eoe ari ni pagi dh smpi..tq 2 eoe foto




Monday, January 19, 2009

Aksi tidur

Bila dah boring mula lah mummy merobek-robek gambar dalam kamera..kelakar rasa nya tengok aksi-aksi shasya ketika tido..

penat main sampai tertido

dalam car seat on the way balik kampung


tengok tv tapi tv tgk dia plak

Sapa tu?

sapa tu??ni lah Shasya bila dh meningkat umur nyer..skg dh 14 bulan sekejap je rasa..dh pandai bergaya dan banyak ragam..xterlayan mummy ngan daddy dibuatnyer..what ever pun mummy & daddy will love you Shasya..

Wednesday, January 7, 2009

Tahun 2009

Selamat Tahun Baru 2009..semoga sume azam tahun 2009 akan dapat laksanakan..

Lepas closing account ujung minggu baru la bleh nak update cite skit..skg ni masih busy sesangat..