Thursday, November 27, 2008

Birthday Party...


HAPPY BIRTHDAY


Join us to celebrate Sharifah Batrisyia 1st Birthday


Date : 27 November 2008


Time : 8.30 malam


Venue : McDonald's Equine Park



Hope you can come and join in...




Thursday, November 13, 2008

Susu oh Susu..

Pening kepala memikirkan susu apa yang elok diminum oleh Shasya.Rasanya dah 3 jenis susu Shasya cuba sejak umurnyer meningkat setahun.
Mula try sample pack yang dapat dr nursery.."Mamil Gold Step 3"..Mummy rasa susu tu sedap bau dia pun ok jer..tp Shasya cam xnak minum,bila bg jer botol susu kat dia dengan pantasnyer menepis..tahu jer dia itu susu tp lau bg botol isinya air masak laju dia minum..bermulalah susah hati mummy ngan daddy..Air masak nak minum tapi susu xnak,camner nak besar ni..Seminggu try susu ni tapi xberjaya.Muka dia dah gatal-gatal pastu muntak pulak ..pegi klinik doktor kata dia alahan susu,so kena try & error susu lain..Susah hati lagi..
Pastu daddy teringat anak buah dia sorang pun alahan camni..pegi cari susu baru,daddy decided nak beli "Isomil" mummy pun ok jer tapi..bila balik umah bukak jer tin susu tu..mak aii..nak muntah mummy..busukner...bagi Shasya minum malam tu tapi skit jer..susah hati lagi..cian anak mummy..Bila dh jadi camni baru nak nyesal nape lah x BF jer Shasya..tp apa leh buat masa dh berlalu..nyesal pun xguna..Tapi Mummy ada cakap kt daddy,second baby Mummy nk BF dia fulltime..
Semalam juagk Mummy ajak daddy gi cari susu lain plak sal mummy dh xtahan bau dia..Cari punya cari akhirnya Mummy memilih "Enfagrow A+"..malam try bagi Shasya minum sampai abih..Alhamdulillah..anak mummy cam serasi ngan susu tu,tp kena tgk jgk dia berak camna plak..
**Susu yang terbaik adalah susu Ibu**

Tuesday, November 4, 2008

@ Bila Setahun..

Bila dah setahun anak mummy macam-macam ragam..

  • bila nak tido malam kat atas katil ngan mummy & daddy tak nak tido dalam plypen lagi..(kacau jer)..

  • bila nak suap makan kena cepat-cepat..lau lambat mengamuk..(ikut perangai sapa la ni)..

  • bila tengah main jagan diusik mainan dia..menjerit marah tandanya tak puas hati..(tak mahu berkongsi langsung)..

  • bila tengok iklan digi "itik kuning" jangan dipanggil..(tengah kusyuk tengok sambil tepuk tangan)..

  • bila dalam kereta nak duduk sendiri kat belakang tak mahu orang pegang..(tak selesa kat depan tak boleh bebas)..

Itulah ragamnyer bila setahun sehari...

Monday, November 3, 2008

Happy Birthday...


Today 1st birthday Sharifah Batrisyia

Happy Birthday to you..
mummy and daddy love you so much..