Thursday, October 30, 2008

Indahnya...

Tak perlu mencari teman secantik Balqis,
andai diri tak sehebat Sulaiman..
Mengapa mengharapkan teman
setampan Yusuf jika kasih tak setulus Zulaika..
Tak perlu mengharapkan teman
seteguh Ibrahim andai diri tak sekuat Siti Hajar
Dan mengapa didambakan teman hidup bak Siti Hajar
kalau diri tak sesempurna Rasulullah (S.A.W)
Bimbinglah dirinya,dan terimalah kekurangan itu sebagai
keunikan,carilah kebaikan pada dirinya,
Dan bersyukurlah kerana dipertemukan dengannya.
Tetaplah berdoa pada Tuhan
agar dia akan terus menjadi milikmu..

Tuesday, October 28, 2008

weekend

sabtu-cameron highlands

mummy cakap ngan daddy boring la dok umah jer..apakata kite gi jalan2..kul 12.30 daddy 'on' jer,mummy pun siap..tapi nak ke mana??alang-alang dh kat ipoh umah PIL kite pegi cameron highlands..horeyyy..
dari umah PIL ke cameron highlands +-45 minit jer ikut simpang pulai..shasya sepanjang jalan tidoq ja reja dia..sejok kot..kat sana ramainye org,mummy beli cactus ngan sayur2 jer murah sangat2..

wit my PIL & nana
my hubby & my lovely baby


ahad-lumut & telok batik
pagi-pagi lagi mummy ngan shasya siap2 nk gi lumut.perjalanan ke lumut +- 1 jam,jalan dah baru cepat jer sampai..sesampi jer kt sana jalan2 kt jeti sambil window shopping apa yang patut..cuaca ari agak ok so dapat ler shasya mandi kolam di Marina Cove Resort tempat mama liza & family nginap..penat memang penat tapi besh coz dapat jejalan xde lah bosang jer dok umah..

isnin-balik putrajaya..highway pun smooth jer..tp keta agak banyak..

syokner dapat beremdam..

view telok batik

Friday, October 17, 2008

@ 11 bulan

berposing b4 walk
ala-ala princess gitu..

bila dh 11 bulan macam-macam gaya shasya buat..mummy xtau nak cerita ni,biarlah gambar yang berbicara..




Wednesday, October 15, 2008

@ berjalan

mummy asyik menghitung ari jer bila la anak mummy nak boleh jalan ni..akhirnya 28 september yang lalu berjalan juga shasya..2 3 langkah berjalan pastu jatuh,bangun lagi jalan jatuh...

anak mummy lau dah jumpa playground suke...dah pandai menggelungsur..

Thursday, October 9, 2008

@ Raya 2007 & 2008

bersama family in law...
raya 1st bergelar isteri...

tahun 2007 raya ber2 tp tahun ni raya bertiga ni lah perbezaannyer...tahun lepas menghulur duit raya jer tp tahun ni menghulur dan menerima bagi pihak shasya...tu yang syok lebih...
pic raya ber3 ada kt bwh sana...

@ Raya 2008

tak puas rasanyer cuti raya tahun ni..2 hari di ipoh,pastu 5 hari balik untuk raya kat alor setar,pastu balik semula ke ipoh untuk raya bersama PIL pulak kt ipoh..sekejap jer rasenyer..dh hari raya yang ke-9...shasya pun dh makin besar..kat sini mummy ada letak pic raya yang lalu..

daddy,shasya & mummy...kat alor setar..


bersama-sama mamtok,tokwan,pak ngah,pak cik & mak su..