Thursday, September 25, 2008

@ Selamat Hari Raya


Syoknyer!!!tahun ni merupakan raya kali ke-2 buat kami berdua dan 1st raya buat Shasya ...preparation ada la skit2,ala kadar jer...berjimat cermat..haha..

raya sakan kami sekeluarga kali ni mane taknyer harga minyak kan dah turun lagi 10sekupang..putrajaya ke ipoh then pegi ke utara sana nun aloq setaq..yang paling besh tahun ni turn raya kat umah mummy dulu,alor setaq..insyaallah raya ke-3 baru balik ipoh umah daddy plak..


Bersempena bulan baik,hari baik ini saya memohon maaf lau ada tersalah kata & terkasar bahasa semasa menulis blog ni..

@ 10 bulan


pejam celik pejam celik dh 10 bulan anak mummy...banyak sangat perkara-perkara masa shasya kecik dulu yang mummy xleh nak lupa...ye la,shasya dulu kuat sangat nangis smpi merata tempat mummy bawa shasya pegi berubat.sekarang ni alhamdulillah..shasya bukan shasya yang dulu lagi..sekarang ni senang sangat nak jaga shasya...lau nak tido pun biar je camtu,pastu tgk2 dh lelap xyah nak susah dodoi lagi..

bila dh pandai berdiri abih semua tempat nak digeledahnyer & panjat-memanjat antara aktivit terbaru shasya kat umah..terkejut pun ada bila tgk shasya dok memanjat bench ni..(ank aku ni cam boy jer)....bersama-sama "abbit" kesayangannyer..
dah bersiap sedia untuk training berjalan...1 2 3...goooo....

dah penat berjalan duduk sekejap...

Tuesday, September 9, 2008

@ aksi-aksi di nursery..

29 Ogos yang lepas mummy pegi nursery shasya,ada birthday party untuk meraikan kawan-kawan shasya..lepas makan mummy sempat rakamkan aksi-aksi comei anak mummy..
seronoknyer dia naik buai...buai laju-laju...
manjenyer anak mummy sorang ni..

ape yang ditenung tu..

suke la tu...


bila dh penat berposing mulalah meragam...nak tido...





@ 9 bulan..

bila dh genap 9 bulan shasya dh mula bertatih untuk berjalan...ni lah aksi-aksinyer..

dengan sekuat hati menolak walkernyer..

berposing plak dia...