Wednesday, August 20, 2008

@ jalan-jalan di Genting

hujung minggu lepas mummy cam boring jer duduk umah..apa lagi cakap le ngan daddy apakata kite pegi jalan-jalan kt genting..daddy pn setuju,mummy cepat-cepat masak bubur utk shasya & buat spageti utk kiteorg makan kt genting..
sebelum balik...
letih sangat sampai tertido..

mummy ngan shasya...


daddy ngan shasya...






@ Gigi

bile suap je shasya mkn terasa cam ada benda bergesel ngan sudu...mummy apa lg cepat2 le masukkan jari mummy dlm mulut shasya..rupa-rupanyer dia dh ada gigi 2 batang kat bwah..comei sgt gigi tu..yei..yei..shasya dh gigi..
ini aksi shasya bila org nk tgk gigi dia...xnak kasi tgk..

Monday, August 18, 2008

@ 3 saudara

shasya bersama-sama sepupu-sepupunya...diaorg ni sebaya tp shasya lahir bulan November,diaorag bulan Januari ngan Februari tu yang nampak beza skit..
shasya...nana...balqis...

@ baby walker

walker ni mummy ngan daddy belikan untuk shasya..walaupn pun xmahal tp bermakna utk shasya berlatih utk berjalan coz walker ni boleh buat baby step..










sempat lagi shasya berposing...

@ airport alor setar..

shasya bersama tokwan ngan mamatok..dah nak balik ke kl..bye ..bye..



@ 25 April 2008



ini lah antara aksi-aksi shasya masa dlm flight balik kampung..risau pun ada,almaklumlah ni first time naik kapal terbang..

@ Month by month - part 2

7 bulan dh dapat merangkak,tp slow jer...her face like daddy.
pejam..celik..pejam..celik dh 6 bulan..rambut makin panjang...dh mula makan nestum..




5 bulan..shasya masih lg tembam..breastfeed lg masa ni tp malam jer..

@ Month by month - part 1

mase ni shasya umur 4 bulan baru boleh meniarap..
dh pn genap 3 bulan..ragam pn dh banyk..rambut dh panjang skit..

ni dh besa skit..2 bulan beratnyer 4.4kg..pic ni pas gi cucuk kt klinik..shasya nangis jap jer,terkejut agaknyer..rambut pnxde lg baru seminggu bercukur..


ni lah pic yg mummy ambek masa shasya umur 1 bulan...tembam lagi..berat mase ni +-3.8kg..

Wednesday, August 6, 2008

@ 8 bulan


@ 8 bulan

shasya dh pandai merangkak..abih sume benda dikejarnyer..