Monday, June 23, 2008

@ 3 November 2007

Permata hatiku yang pertama selamat dilahirkan pada 3 November 2007 pada pukul 11.54 pagi..kalau boleh mummy & daddy nak declare time 11.55 coz sama no kete kite…due date 15 November 2007 tp baby nk kuar sgt awal 2 minggu..

Sehari sebelum baby lahir ke dunia mummy makan bnyk sgt..almaklumlah mase tu bnk open house..ptg pas abih keje mummy beriya sgt ajak daddy gi My Dear Warehouse kt Puchong walaupn xtau jln…Mummy belikn shasya playgim & fan utk baby,2 benda tu baby gunakn hingga skg..Pastu mummy xpuas hati lg nk jln2,ajak daddy ke IOI Mall plak bknnya nk beli apapn tp sesuka jer tp sempat beli sepasang seluar utk pegi open house bos mummy keesokanye..sblm balik mummy ngan daddy makan Kenny Rogers…mummy makan spaghetti daddy plak mkn ayam jer…nasi x nak langsung xde selera mummy kate..bila dh kenyang apa lg berangkat le mummy ngan daddy ke rumah..

Mummy ngan daddy smpi umah +-10 mlm..pastu tido..kul 1.50pg mummy terjaga nk terkencing plak..tetiba je tilam yg mummy tido rasa basah..eehh,terkencing ke mummy ni??tp xkn xseda kot..on the way nk ke toilet…air keluar menitik2…hhaaa…dah rasa lain macam je..baby dh nk kuar ke ni??mummy cepat2 kejut daddy yg tgh sedap tido lena,melompat bgn dengar mummy dh licking…2x2 dh panic xtau nk wat apa..mummy pn tepon bgtau mamatok yg mummy dh licking..mamatok pn cakap cepat2 pi hospital nnti baby lemas plak..mummy dgn selmbernya bt pelan-pelan coz xskt apapn..sempt mkn biskut raya dgn air milo lg..nk tmbh tenaga konon tp dlm hati risau sgt..

Kul 2.30pg mummy dgn ngan daddy pn bergerak ke hospital..smpi je dewan bersalin mummy diperksa oleh nurse kt emergency ward..pastu doctor plak dtg periksa mummy,dia kata dh rasa rambut baby ni..mummy pn excited cam bleh blk le coz xrasa sakit pn..tp nurse tu cakap mummy admitted kat wad..

Kul 4pg mummy masuk wad 2B katil no 20..daddy dtg bawa beg mummy dgn baby…masa tu dh rasa skit2 sakit + takut coz daddy xdpt nk temankn mummy kt hospital..kul 5.30pg sakit mummy makin terasa kuat,ye la masa tu mummy dh minum air selusuh utk memudahkan bersalin..Kul 7pg mummy dh mandi & mkn coz bila2 masa je bleh masuk ke dewan bersalin…7.35pg mummy disorong dgn wheel chair ke dewan bersalin..smpi je kt situ daddy dh tunggu mummy utk temankn mummy kt bilik bersalin tp daddy xleh masuk lg coz mummy lum siap lg dipasang alat2 kt perut…1/2 jam pas tu daddy leh masuk kt mummy..sakitnye mase tu Allah sahaja yg tahu…nurse pn kasi gas kt mummy utk kurangkn sakit..tp xb’kesan jgk..pas2 induce air baru mummy rasa lega smpi t’tido..kul 10.30 nurse suh daddy g makan dulu sal tgk daddy cam dh letih sgt..

Bila daddy msk balik kt mummy,nurse cakap mummy dh bleh bersalin…9 cm bukaan rahim mummy..dengan separuh sedar daddy lap muka mummy dgn tisu basah suh mummy push coz baby dh lama kt pintu…Dengan kekusaan Ilahi baby selamat dilahirkan…daddy plak terkejut bila tgk jantina baby..mana xnye..masa scan 80% boy tetiba kuar girl…tapi naluri hati mummy berkata baby adalah girl…


**Sharifah Batrisyia kaulah permata hati pertama Mummy & Daddy**

No comments: