Saturday, December 13, 2008

Aidil adha+Aqiqah

Tahun ni Shasya sambut Hari Raya Aidil Adha kat Ipoh umah daddy dan buat aqiqah untuk Shasya..

bergambar di pagi raya

kambing Shasya b4 aqiqah
melapah kambing yang telah disembelih

Malam tu bertolak balik ke Alor Setar pulak coz keesokan harinya kami sekeluarga ke The Carnival water park untuk mandi manda + berehat sekejap..masa kt water park xsempat nk bergambar coz sume excited nak mandi..

Thursday, December 4, 2008

Birthday Party @ nursery..

Shasya celebrate bithday buat kali ke-2 di nursery..









Birthday Party..part 1

Birthday party Shasya @ Mc'Donalds Equine Park..

Semalam baru masuk keje.. xsempat nak upload gambar birthday party Shasya..busy sesangat,cuti balik kampung kenduri Pak Su & member sekolah mummy kawen..weekend ni balik kampung daddy pulak nak buat aqiqah untuk Shasya..
Mummy terpaksa curi-curi masa nak upload gambar Shasya sekejap

birthday gurl wit mummy..

mummy & daddy with Shasya

antara tetamu yang hadir..

officemate yang hadir memeriahkan birthday Shasya..


mummy,daddy,mamatok & mak su

hadiah yang Shasya dapat..daddy cakap memang berbaloi lah..

birthday girl tunjuk perasaan..

happy birthday to you...

Thursday, November 27, 2008

Birthday Party...


HAPPY BIRTHDAY


Join us to celebrate Sharifah Batrisyia 1st Birthday


Date : 27 November 2008


Time : 8.30 malam


Venue : McDonald's Equine Park



Hope you can come and join in...




Thursday, November 13, 2008

Susu oh Susu..

Pening kepala memikirkan susu apa yang elok diminum oleh Shasya.Rasanya dah 3 jenis susu Shasya cuba sejak umurnyer meningkat setahun.
Mula try sample pack yang dapat dr nursery.."Mamil Gold Step 3"..Mummy rasa susu tu sedap bau dia pun ok jer..tp Shasya cam xnak minum,bila bg jer botol susu kat dia dengan pantasnyer menepis..tahu jer dia itu susu tp lau bg botol isinya air masak laju dia minum..bermulalah susah hati mummy ngan daddy..Air masak nak minum tapi susu xnak,camner nak besar ni..Seminggu try susu ni tapi xberjaya.Muka dia dah gatal-gatal pastu muntak pulak ..pegi klinik doktor kata dia alahan susu,so kena try & error susu lain..Susah hati lagi..
Pastu daddy teringat anak buah dia sorang pun alahan camni..pegi cari susu baru,daddy decided nak beli "Isomil" mummy pun ok jer tapi..bila balik umah bukak jer tin susu tu..mak aii..nak muntah mummy..busukner...bagi Shasya minum malam tu tapi skit jer..susah hati lagi..cian anak mummy..Bila dh jadi camni baru nak nyesal nape lah x BF jer Shasya..tp apa leh buat masa dh berlalu..nyesal pun xguna..Tapi Mummy ada cakap kt daddy,second baby Mummy nk BF dia fulltime..
Semalam juagk Mummy ajak daddy gi cari susu lain plak sal mummy dh xtahan bau dia..Cari punya cari akhirnya Mummy memilih "Enfagrow A+"..malam try bagi Shasya minum sampai abih..Alhamdulillah..anak mummy cam serasi ngan susu tu,tp kena tgk jgk dia berak camna plak..
**Susu yang terbaik adalah susu Ibu**

Tuesday, November 4, 2008

@ Bila Setahun..

Bila dah setahun anak mummy macam-macam ragam..

  • bila nak tido malam kat atas katil ngan mummy & daddy tak nak tido dalam plypen lagi..(kacau jer)..

  • bila nak suap makan kena cepat-cepat..lau lambat mengamuk..(ikut perangai sapa la ni)..

  • bila tengah main jagan diusik mainan dia..menjerit marah tandanya tak puas hati..(tak mahu berkongsi langsung)..

  • bila tengok iklan digi "itik kuning" jangan dipanggil..(tengah kusyuk tengok sambil tepuk tangan)..

  • bila dalam kereta nak duduk sendiri kat belakang tak mahu orang pegang..(tak selesa kat depan tak boleh bebas)..

Itulah ragamnyer bila setahun sehari...

Monday, November 3, 2008

Happy Birthday...


Today 1st birthday Sharifah Batrisyia

Happy Birthday to you..
mummy and daddy love you so much..

Thursday, October 30, 2008

Indahnya...

Tak perlu mencari teman secantik Balqis,
andai diri tak sehebat Sulaiman..
Mengapa mengharapkan teman
setampan Yusuf jika kasih tak setulus Zulaika..
Tak perlu mengharapkan teman
seteguh Ibrahim andai diri tak sekuat Siti Hajar
Dan mengapa didambakan teman hidup bak Siti Hajar
kalau diri tak sesempurna Rasulullah (S.A.W)
Bimbinglah dirinya,dan terimalah kekurangan itu sebagai
keunikan,carilah kebaikan pada dirinya,
Dan bersyukurlah kerana dipertemukan dengannya.
Tetaplah berdoa pada Tuhan
agar dia akan terus menjadi milikmu..

Tuesday, October 28, 2008

weekend

sabtu-cameron highlands

mummy cakap ngan daddy boring la dok umah jer..apakata kite gi jalan2..kul 12.30 daddy 'on' jer,mummy pun siap..tapi nak ke mana??alang-alang dh kat ipoh umah PIL kite pegi cameron highlands..horeyyy..
dari umah PIL ke cameron highlands +-45 minit jer ikut simpang pulai..shasya sepanjang jalan tidoq ja reja dia..sejok kot..kat sana ramainye org,mummy beli cactus ngan sayur2 jer murah sangat2..

wit my PIL & nana
my hubby & my lovely baby


ahad-lumut & telok batik
pagi-pagi lagi mummy ngan shasya siap2 nk gi lumut.perjalanan ke lumut +- 1 jam,jalan dah baru cepat jer sampai..sesampi jer kt sana jalan2 kt jeti sambil window shopping apa yang patut..cuaca ari agak ok so dapat ler shasya mandi kolam di Marina Cove Resort tempat mama liza & family nginap..penat memang penat tapi besh coz dapat jejalan xde lah bosang jer dok umah..

isnin-balik putrajaya..highway pun smooth jer..tp keta agak banyak..

syokner dapat beremdam..

view telok batik

Friday, October 17, 2008

@ 11 bulan

berposing b4 walk
ala-ala princess gitu..

bila dh 11 bulan macam-macam gaya shasya buat..mummy xtau nak cerita ni,biarlah gambar yang berbicara..




Wednesday, October 15, 2008

@ berjalan

mummy asyik menghitung ari jer bila la anak mummy nak boleh jalan ni..akhirnya 28 september yang lalu berjalan juga shasya..2 3 langkah berjalan pastu jatuh,bangun lagi jalan jatuh...

anak mummy lau dah jumpa playground suke...dah pandai menggelungsur..

Thursday, October 9, 2008

@ Raya 2007 & 2008

bersama family in law...
raya 1st bergelar isteri...

tahun 2007 raya ber2 tp tahun ni raya bertiga ni lah perbezaannyer...tahun lepas menghulur duit raya jer tp tahun ni menghulur dan menerima bagi pihak shasya...tu yang syok lebih...
pic raya ber3 ada kt bwh sana...

@ Raya 2008

tak puas rasanyer cuti raya tahun ni..2 hari di ipoh,pastu 5 hari balik untuk raya kat alor setar,pastu balik semula ke ipoh untuk raya bersama PIL pulak kt ipoh..sekejap jer rasenyer..dh hari raya yang ke-9...shasya pun dh makin besar..kat sini mummy ada letak pic raya yang lalu..

daddy,shasya & mummy...kat alor setar..


bersama-sama mamtok,tokwan,pak ngah,pak cik & mak su..

Thursday, September 25, 2008

@ Selamat Hari Raya


Syoknyer!!!tahun ni merupakan raya kali ke-2 buat kami berdua dan 1st raya buat Shasya ...preparation ada la skit2,ala kadar jer...berjimat cermat..haha..

raya sakan kami sekeluarga kali ni mane taknyer harga minyak kan dah turun lagi 10sekupang..putrajaya ke ipoh then pegi ke utara sana nun aloq setaq..yang paling besh tahun ni turn raya kat umah mummy dulu,alor setaq..insyaallah raya ke-3 baru balik ipoh umah daddy plak..


Bersempena bulan baik,hari baik ini saya memohon maaf lau ada tersalah kata & terkasar bahasa semasa menulis blog ni..

@ 10 bulan


pejam celik pejam celik dh 10 bulan anak mummy...banyak sangat perkara-perkara masa shasya kecik dulu yang mummy xleh nak lupa...ye la,shasya dulu kuat sangat nangis smpi merata tempat mummy bawa shasya pegi berubat.sekarang ni alhamdulillah..shasya bukan shasya yang dulu lagi..sekarang ni senang sangat nak jaga shasya...lau nak tido pun biar je camtu,pastu tgk2 dh lelap xyah nak susah dodoi lagi..

bila dh pandai berdiri abih semua tempat nak digeledahnyer & panjat-memanjat antara aktivit terbaru shasya kat umah..terkejut pun ada bila tgk shasya dok memanjat bench ni..(ank aku ni cam boy jer)....bersama-sama "abbit" kesayangannyer..
dah bersiap sedia untuk training berjalan...1 2 3...goooo....

dah penat berjalan duduk sekejap...

Tuesday, September 9, 2008

@ aksi-aksi di nursery..

29 Ogos yang lepas mummy pegi nursery shasya,ada birthday party untuk meraikan kawan-kawan shasya..lepas makan mummy sempat rakamkan aksi-aksi comei anak mummy..
seronoknyer dia naik buai...buai laju-laju...
manjenyer anak mummy sorang ni..

ape yang ditenung tu..

suke la tu...


bila dh penat berposing mulalah meragam...nak tido...





@ 9 bulan..

bila dh genap 9 bulan shasya dh mula bertatih untuk berjalan...ni lah aksi-aksinyer..

dengan sekuat hati menolak walkernyer..

berposing plak dia...

Wednesday, August 20, 2008

@ jalan-jalan di Genting

hujung minggu lepas mummy cam boring jer duduk umah..apa lagi cakap le ngan daddy apakata kite pegi jalan-jalan kt genting..daddy pn setuju,mummy cepat-cepat masak bubur utk shasya & buat spageti utk kiteorg makan kt genting..
sebelum balik...
letih sangat sampai tertido..

mummy ngan shasya...


daddy ngan shasya...






@ Gigi

bile suap je shasya mkn terasa cam ada benda bergesel ngan sudu...mummy apa lg cepat2 le masukkan jari mummy dlm mulut shasya..rupa-rupanyer dia dh ada gigi 2 batang kat bwah..comei sgt gigi tu..yei..yei..shasya dh gigi..
ini aksi shasya bila org nk tgk gigi dia...xnak kasi tgk..